2nd Akita Club Winner Show Results

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στον χώρο της Δ.Ε.Θ. περίπτερο 16, η 2η Ειδική Έκθεση του Ομίλου Ακίτα Ελλάδος με κριτή τον Κο Nedim Suta, εκτροφέα Αμερικάνικου Ακίτα και Σίμπα Ίνου (Dr.Wolf Kennel) και ειδικευμένο κριτή από την Βοσνία Ερζεγοβίνη .

Στην Έκθεση συμμετείχαν 18 Ακίτα. Ο χώρος ήταν πολύ όμορφος, ο στίβος μεγάλος και το κλίμα της έκθεσης ήρεμο και φιλικό. Οι εκθέτες και τα σκυλιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε η παρουσία μεγάλου αριθμού επισκεπτών και θεατών της έκθεσης, καθώς πιστεύουμε πως πέρα από το διαγωνιστικό τμήμα μία έκθεση θα πρέπει να εκπληρώνει και τον στόχο της ενημέρωσης του κοινού για την αγαπημένη μας φυλή.

Περισσότερα...

2nd Akita Club Winner Show

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε και σας προσκαλούμε στην 2η Ειδική Έκθεση Μορφολογίας για Ακίτα στην Ελλάδα. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  10 Απριλιου 2022 στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της διεθνούς έκθεσης στα πλαίσια της διοργάνωσης Discover Dogs

Χάρτης Τοποθεσίας

  Akita Club of Greece  invites you to our 2nd Club Show and Seminar in Greece. The show will take place on Sundday April 10th, 2022 in Thessaloniki under honorable  Mr. Suta Nedim From Bosnia and Herzegovina
Περισσότερα...

B.I.S. ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΚΙΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην έκθεση του Κυνοφιλικού Ομίλου Μεσσηνίας που διοργανώθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Καλαμάτας είχαμε την μεγαλύτερη διάκριση που θα μπορούσε να κατακτήσει ποτέ σκυλί του Ομίλου μας και γενικότερα της φυλής μας σε έκθεση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το σκυλί KAZAN NO ORIHIME ιδιοκτησίας του μέλους μας Μισαηλίδου Δέσποινας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του βάθρου (Best In Show) στον τελικό της έκθεσης στις 20/09/2020 με κριτή τον Κο Petru Muntean

Τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Επιτυχίες σαν και αυτή προβάλουν την αγαπημένη μας φυλή και είναι κάτι που ευχόμαστε και στα υπόλοιπα μέλη μας.

Μητρώο συνιστώμενων για αναπαραγωγή

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του Ομίλου της Φυλής, στο εξής θα τηρούνται πίνακες «Ειδικού Αρχείου Υπηρεσίας Γενεαλογίου» του ομίλου, με τους «Συνιστώμενους‐Recommended», ως προς την αναπαραγωγική τους αξία, σκύλους της φυλής Ακίτα στην Ελλάδα, οι οποίοι θα ενημερώνονται συνεχώς και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να τους συμβουλεύεται, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για την αναπαραγωγική αξία σκύλου φυλής Ακίτα.


«Συνιστώμενοι για Αναπαραγωγή» είναι οι σκύλοι ιδιοκτησίας μέλους του Ομίλου που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Είναι εγγεγραμμένος στο Ελληνικό Γενεαλόγιο (Ε.Γ.) του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) και στο Βιβλίο Εγγραφής Καθαρόαιμων σκύλων (Β.Ε.Κ.).
β. Ο ιδιοκτήτης του είναι σε θέση να αποδείξει τη νόμιμη κυριότητα του σκύλου του με βάση το Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).
γ. Έχει λάβει τουλάχιστον δύο φορές τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος» και ένα CAC ή RCAC από 3 διαφορετικούς κριτές σε Εκθέσεις Μορφολογίας που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Κ.Ο.Ε.στην κατηγορία JUNIOR και άνω.
δ. Διαθέτει το διεθνές πιστοποιητικό δυσπλασίας ισχίων – αγκώνων (HIP – ELBOW INTERNATIONAL CERTIFICATE) της FCI.   Ειδικότερα:
Σχετικά με τα ισχία: απαιτείται να είναι ελεύθερος δυσπλασίας ισχίων (βαθμός Α ή Β) ή έχει βαθμό C και έχει ζευγαρώσει με σκύλο αντίθετου φύλου με βαθμό Α και οι απόγονοί του σε ηλικία τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών έχουν διεθνές πιστοποιητικό δυσπλασίας της FCI ότι είναι ελεύθεροι δυσπλασίας(βαθμός Α ή Β).
Σχετικά με τους αγκώνες: απαιτείται να είναι βαθμού 0 ή BL
ε. Έχουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip).
Στ. Έχουν συμπληρώσει τον 18o μήνα για τα θηλυκά και τον 12o για τα αρσενικά

Μπορείτε από σήμερα να αποστέλλετε τα σχετικά έγγραφα των σκύλων που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, στον υπεύθυνο αναπαραγωγής του ομίλου,  στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα κα την ευθύνη της τήρησης και συνεχούς ενημέρωσης του Μητρώου Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή σκύλων, προκειμένου για την εφαρμογή του κανονισμού που αποβλέπει στην υλοποίηση μιας συστηματικής επιλεκτικής μεθόδου, με την επιλογή των σκύλων που από απόψεως χαρακτήρος, επιδόσεων και ανατομοφυσιολογικής διάπλασης κρίνονται ως κατάλληλοι για τη βελτίωση και ανάπτυξη της φυλής.

Ο Όμιλος υποστηρίζει και ενθαρρύνει την προώθηση των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων και για τον λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να προτείνει μόνον αυτούς τους σκύλους για αναπαραγωγή. Επίσης υποχρεούται να αναγράφει πάντα στην ιστοσελίδα του Ομίλου κατάλογο όλων των «Συνιστώμενων για Αναπαραγωγή» σκύλων.

Τήρηση αρχείου πρωταθλητών της φυλής

Ομιλος Ακίτα Ελλάδος

Σας ενημερώνουμε ότι ο Όμιλος στο εξής θα τηρεί βάση δεδομένων που θα δημοσιεύεται και θα ενημερώνεται συνεχώς, με τους σκύλους της φυλής Ακίτα, ιδιοκτητών μελών του Ομίλου που έχουν καταστεί πρωταθλητές οποιασδήποτε χώρας μέλους της FCI.

Ειδικότερα, θα καταχωρούνται σκύλοι ιδιοκτησίας μελών του Ομίλου που έχουν ήδη λάβει έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω αναφερόμενους τίτλους.

Πρωταθλητής Μορφολογίας (CH)
Μέγας Πρωταθλητής Μορφολογίας (GRAND CH.)
Πρωταθλητής Νέων Μορφολογίας (J.CH.)
Πρωταθλητής Βετεράνων Μορφολογίας (V.CH.)
Πρωταθλητής Αναπαραγωγός (REP.CH.)
Πρωταθλητής Ο.ΑΚ.Ε. (Gr. A.C.Ch.)

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες

Σελίδα 1 από 2